maart 18, 2014

Try, RUS 1

YouTube voorvertoningsafbeelding
maart 13, 2014

try RUS 1

YouTube voorvertoningsafbeelding
maart 13, 2014

Landskampioenschap Dames 2014

Zondag, 16 maart, zal de finale Dames gespeeld worden om 16.00 uur. RUS (Utrecht) en Amsterdamse AC zullen op het nieuwe kunstgrasveld van het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam strijden om het Landskampioenschap Dames 2013/2014.

1962692_10202671537862258_1898107748_n

 

Bron rugby.nl

maart 4, 2014

Halve Finale!

RUSPoster_HalveFinale

 

 

Zondag 9 maart speelt RUS1 de halve finale tegen de bassets uit Sassenheim. De wedstrijd begint om 14:00 op rugby club Nieuwegein; Adres: Sportpark Galecop 4, 3438 HX Nieuwegein.

Tegelijkertijd strijden de dames van AAC uit Amsterdam tegen URC, ook uit Utrecht, om de andere finale plek.

Wie zich uiteindelijk landskampioen mag noemen wordt bepaald op zondag 16 maart op het nieuwe kunstgrasveld van de NRB in Amsterdam.

 

januari 22, 2014

Sunday is a rugby day!

poster26januari2014

 

Zondag spelen beide teams “thuis” bij RC Nieuwegein!!

Om 13.00 speelt RUS1 tegen The Bassets en om 15.00 zal RUS2 het opnemen tegen de dames van DIOK!

Kom jij ook kijken?

 

december 17, 2013

RUS wint overtuigend de stadsderby

Met een stand van 58-5 wint RUS de stadsderby.

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

 

 
 Ik wil graag informatie over RUS


Je E-Mail (*)


 

december 9, 2013

RUS draait warm tegen de Wasps voor de stadsderby

Met een score van 0-112 verslaat RUS1 de Waps op hun thuisgrond.

_ADM1988

_ADM1982

oktober 28, 2013

Ik wil graag informatie over RUS
 Ik wil graag informatie over RUS


Je E-Mail (*)


oktober 22, 2013

Wedstrijdverslag: The Bassets – RUS1 (0-22)

20 oktober 2013
Na een zondag rust vanwege overstroomde rugbyvelden konden we afgelopen zondag onder een waterig zonnetje en aangename temperaturen aantreden tegen de Bassets uit Sassenheim. Gezien het verloop van de competitie in de ereklasse was het een wedstrijd waar we naar uitkeken en we gingen er dan ook goed voorbereid naar toe; een week hard getraind en wel met 21 meiden! En natuurlijk de supporters van RUS2 er bij, hun wedstrijd ging helaas niet door maar echt leuk dat ze naar Sassenheim waren gereisd!
De warming-up verliep “erg matig” en om half 1 hadden we nog steeds geen ref gezien dus er was wat verwarring. Gelukkig was er iemand van ‘t Gooi, als ik me niet vergis, die vóór ons een wedstrijd had gespeeld en wel wou fluiten. Held! Gelukkig kon de wedstrijd dus door gaan!
De eerste helft verliep moeizaam; er werd heel hard gewerkt maar niet altijd als een team en het duurde dan ook minstens 30 minuten voor de eerste punten op het scorebord stonden. Er waren 2 pogingen voor nodig, eerst liep iemand van de Bassets te snel op, maar Karin wist een penalty-kick tussen de palen te kicken: 0-3!
Daarna ging het beter en in totaal wisten we nog 3 tries te scoren en ook nog 2 conversies raak! De eerste try was een mooie break van Imara die door Rachel werd afgemaakt, prachtig tussen de palen! Een andere try kwam van Sylke; Hade paste haar de bal en tegenover Sylke a.k.a. “de tank”, stond een winger die haar niet wist tegen te houden; kansloze missie ook natuurlijk! Volgens mij kwam de derde try ook van Rachel. Al met al een mooie wedstrijd!
We mogen zeker trots zijn op deze uitslag en ik heb nu al zin in de volgende!
Ilse Dankers
september 29, 2013

22/09/2013 Wedstrijdverslag: Castricum – RUSII

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat…. en zo ging het:

Vanuit Hoorn al toerend tussen het Noord-Hollandse platteland door op weg richting Castricum om tegen de gelijknamige rugbyclub te spelen, begon de moed al behoorlijk in de schoenen te zakken. Eenmaal daar aangekomen was het peil gedaald naar “dit wordt 80 minuten uitspelen en dan alles weer snel vergeten!”. De winst gehaald tegen Castricum is nooit verder gekomen dan een gelijkspel. Even de herinnering erbij halend: het zijn vrij stevige dames zijn die graag tot uitputtend toe een fysiek spelletje spelen om het daarna door snelle zigzagvoetjes af te laten maken.

Wij kwamen met 13 vrouw aanzetten, ik telde al snel 21 gele shirts in de kantine, dus je kan je enigszins inbeelden zelfverzekerdheid iets moeilijk te voelen was (achteraf gezien deden de geblesseerden ook mee met de warming up en bleven er 17 over)

Maar tóen gebeurde het. Royd: “Amber, Riëtte en Kiona… jullie staan op de 1e rij… (kleine pauze)Kiona op de prop, dat gaat lukken” (met een soort half vraagtekentje op het eind) ¿

De moed was gezakt tot onder NAP.

Warming-uppen in het zonnetje was heerlijk, maar het leek wel wat zwaar te gaan. Vele supporters voor Castricum hadden zich zo langzamerhand aan de zijlijn verzameld. De ref kwam vrolijk in een Castricums shirt het veld oplopen.

Wij hadden KO, mooi dan konden we direct onze laatste trainingen (harde oplopen in 3 sets, één voor één achter in support) oefenen. Blijkbaar was de druk goed, want de balletjes vielen op de grond en de 1e scrum werd een feit. Hun loosehead prop kwam aanhobbelen, formaat 2x1x1 meter, inhoud 100Kg-plus. Oh hellup.. ik word zo opgevroten. De 1e scrum stortte aan hun kant in, weer effe overnieuw….enkele seconden gingen in een waas voorbij, daarna rechte ik mijn rug weer en besefte even wat er was gebeurd. Punt 1: ik kan zien, ik kan horen, ik adem.. conclusie “ik leef nog!” Punt 2: wij zijn een stukje meer naar voren geëindigd, dan dat we begonnen waren. Punt 3: wij zijn in balbezit, dus laat ik snel verder spelen ;-)

Wij waren de eerste 30 minuten even behoorlijk aan het domineren! De bal was voornamelijk in onze handen, onze voeten stonden voornamelijk op hun helft, de tryline was meerdere keren bijna aan te raken, het duurde en het duurde, maar ik lieg niet als iedereen het kon voelen. Die try zit eraan te komen.

Toen deed iemand het boekje open en daar kwam hij dan zo rechtstreeks uit vandaan: line-out op de 5 meter, een stampende driving-maul, beetje draaien en ik kon zo de tryline over. BAM!

Einde 1e en begin 2e helft liet Castricum deze winst niet zomaar afpakken, ze werden iets feller, wij iets minder georganiseerd. Een mooi schouwspel voor de zijlijn… zo spannend, maar voor onszelf iets minder aangenaam en de try voor Castricum strafte ons “inzak-momentje” dan ook even hard af.

Dames, dit is een wedstrijd waarin wij domineren!! Wij hebben ons als team geweldig hervat en zijn als 1 geheel gaan spelen. Volgens mij hebben we wel 15 minuten voor hun tryline staan scrummen, staan vechten en toen ging het boekje weer open, deze keer vanuit een andere pagina: een meterslange break van Barbara, vlotte support (die tryline lag nog maar een paar centimeters van ons vandaan) Mijn gedachte: Gaat Nicole zelf? Nee, ze past… gaat Amber-in samenspel-met-Majella zelf? Nee, ze past… Gaat Roosje zelf? Nee, ze past…. Recht in de handjes van om-haar-heen-aankomen-rennend-Iris, die zo recht in de gecreëerde overlap de winnende try kon maken.

Royd kon z’n tenen weer strekken, moet ongetwijfeld maandag spierpijn hebben gehad van de oor-tot-oor-lach op z’n gezicht. En wij… wij vormden een team van 13 superwomen!

Door Kiona de Nies