Het eerste jaar bij RUS van Cloë en Maartje

Elke week als RUSje is weer een beetje anders. Natuurlijk is het zo dat we lekker woensdag en vrijdag trainen en zondag een wedstrijd spelen. Met vooraf vaak samen eten en achteraf een drankje wat zorgt voor steeds weer een ander memorabele avond (of juist niet te herinneren). En de wedstrijden zijn echt door heel Nederland. Zitten we gezellig met z’n alle in de trein naar Groningen of gaan we met auto’s naar Purmerend. Elke week weer een andere tegenstander en na elke wedstrijd een nieuwe “woman of the match”.

Voor ons begon RUS met de introductie cursus. Met de nieuwe dames werden we rustig geïntroduceerd tot het rugbyen en RUS. Van het drinken uit de gezamenlijke bidons, het tackelen, vallen en zo snel mogelijk opstaan, de spelregels, het spelletje en elkaar. We moesten alles nog leren. Ook kregen we onze eigen RUSmoeder, waar aan we alles konden vragen.

Na een tijdje gingen we ook de wedstrijden mee doen, want we waren natuurlijk intussen rete goed hahaha. Nee van wedstrijden leer je echt het meeste. We trainden deze periode standaard vrijdag op met RUS 2 mee, we speelde de zondagen immers ook met hen. Zo werden we eindelijk ook onderdeel van het team.

De competitie liep af en de leukste periode van het jaar brak aan: het toernooiseizoen. We trapte het dit af in Dendermonde (België), 3 dagen massaal genieten met rugby en feest met
mensen van over de hele wereld. Een week later waren we al weer op TRIP in Liverpool en een maand later zaten we op Ameland, beachrugby met lekker weer en een goede sfeer! Het toernooiseizoen werd afgesloten met het BriganZetoernooi, een klein en mega gezellig toernooi. Tussendoor werd er vaak vrijblijvend een potje gerugbyd in het Willeminapark.

Nu beginnen we al weer bijna aan pre-season, we zijn benieuwd wat dit ons gaat brengen. Drie dagen in de week werken aan conditie en kracht, als je niet op vakantie bent tenminste 😉
Op naar het tweede jaar bij RUS, wie weet tot op het veld!

Maartje en Cloë

Seizoen 2014/2015: Spelers van het jaar bekend gemaakt bij RUS

Afgelopen vrijdag heeft RUS haar seizoen afgesloten met het traditionele afsluitend diner.
Traditioneel getrouw werden de trainers bedankt voor hun bijdrage aan het seizoen:
DJ, Gerrit, Marcus, Blake, Lyndon, Eric, Sylke en Roosje: BEDANKT!

Ook werd Riëtte bedankt voor haar rol als referee! Dit jaar heeft Riëtte de overstap gemaakt van speelster naar referee en heeft een succesvolle start gemaakt!

Ook werden door de trainers speelster van het jaar en talent van het jaar benoemd, Imara (speelster van het jaar) en Cloë (talent van het jaar) mochten hun prijs mee naar huis nemen. Gefeliciteerd dames!

Daarnaast werd het nieuwe bestuur bekend gemaakt en zijn de “50” en “100” sokken uitgedeeld voor de meiden die afgelopen resp. hun 50e en 100e wedstrijd gespeeld hebben.

Allemaal bedankt voor dit fantastische jaar! Op naar het volgende (LUSTRUM!!) jaar!

Open trainingen

Op 20 en 27 mei zijn er weer open trainingen bij RUS!
De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen en het niveau wordt aangepast aan de groep.
Dus trek kleren aan die tegen een stootje kunnen en noppenschoenen, mocht je die toevallig hebben liggen, en kom meedoen!

De trainingen zijn op woensdagen van 19:45 tot 21:30 op het sportcentrum Olympos.

Voor meer informatie of om je meteen op te geven: mail naar nieuweleden@dames-rugby.nl

Zie jullie dan!

RUS 1 zaterdag 11 april in de finale

Zaterdag 11 april staat RUS 1 in de finale van de Lotto ereklasse!

We zijn trots op onze dames! Wil je RUS komen supporten tijdens de finale dan kan je meerijden in de RUS bus naar Amsterdam. (kosten €10)

Er vertrekt een bus om 12.15 vanaf het jaarbeursplein in Utrecht, de kick-off is om 15.00. De bus zal om 20.00 terug zijn in Utrecht.

Ga je mee? Geef je dan op per mail (amberandmarooncommissie@dames-rugby.nl).

Een goede start van februari

Een goede start van februari

Ow help ik heb de tas mee naar huis gekregen.
Dat deed me wel even beven.
Op studie hoef ik eigenlijk niks te schrijven…

Alleen met sinterklaas moet ik me tekstueel bewijzen.
Nu moet ik zowaar een wedstrijd verslag gaan schrijven
maar gelukkig hoeft deze niet te rijmen.

1 februari, een wedstrijd om niet meer te vergeten. Al doet mijn lichaam dat nu liever
wel. Blauwe plekken en spierpijn maar wat vond ik het geweldig.

In de kleedkamers was het al duidelijk. De boom boom boxen gingen aan en daarmee
ook de spirit van het team. Al waren er nog wel wat mensen zenuwachtig. Kim speelde
haar eerste wedstrijd voor RUS. Julia deed ook na lange tijd weer mee. Voor Cloe en
mij was het pas onze tweede competitie wedstrijd en zo vast nog wat mensen.

Liz riep onze aandacht en focus er in de warming up al bij. Als we de training in de
sneeuw hadden overleefd dan konden we de tegenstanders ook aan!

Ze waren al verrast dat wij zowaar een veld tot onze beschikking hadden. Aangezien
hun veld afgekeurd was en zij een vrij weekend tegemoet zagen.

1 “vrij” weekend voor ons was wel genoeg geweest. We gingen keihard knallen op ons
eigen veld!

Na nog wat opmerkingen/tips van Gerrit en Anouk gingen we gedreven het veld op.
Vanaf de start bevond het spel zich op hun helft. We wonnen veel scrums en dat
zonder naar de bal te grabbelen.

Ik zag onze dames er hard in gaan en zich er doorheen duwen. Ballen werden
afgepakt en doorgespeeld en zodra we breed gingen maakte we meters. Als de
tegenstander er doorheen dacht te komen was Hedwich daar om ze toch nog even

neer te halen, of hun kicks op te vangen en weer de andere kant op te rennen.
Elise riep me codes en posities toe. Erg fijn want anders had ik alleen maar heen en weer gehuppeld.

Al moest ik over de codes nog wel veel nadenken, wat betekende het ook al weer.. 1 was
eh… ow wacht we zijn al weer verder. Naarmate de wedstrijd vorderde begon ik het steeds meer
door te krijgen en begon ik zelfs een beetje te roepen waar ik was. Wat Sylke ons elke training
weer laat oefenen. Het begint te komen. Maar 1 opmerking bleef bij mij vooral hangen. De
opmerking van Liz. Wat doe je als je de bal krijgt? Als je de bal krijgt ga je rennen, zo hard en zo ver als je kunt! En je gaat een try drukken! Al vergat ik volgens mij nog veel dingen en wist ik nog lang niet helemaal wat ik aan het doen was. Deze duidelijke opmerking snapte ik en is me zowaar
ook gelukt. In mijn tweede wedstrijd heb ik mijn eerste try gedrukt! Al was dit natuurlijk nooit
gelukt zonder Iris en de goede support en aansporing.

80 minuten hebben we als team staan knallen. We lieten ons niet kennen. Zo liet Kim zich ook
niet door een bloedneus het veld uit zetten, ze ging gewoon door! We hebben als team 3 trys behaald en er is zelfs 1 keer raak gekickt. Terwijl de tegenstander onze lijn maar 1 keer wist te halen. Wat de stand op 17-5 liet eindigen voor ons :)

Het was geweldig en ik hoop dat er nog een hoop van zulk soortgelijke wedstrijden mogen komen.
Al voelde Cloe en ik ons aan het eind wel een beetje beholpen. We kenden de tekst namelijk niet van het lied waar geen eind aan lijkt te zitten.

Maar nu hebben we de songtekst gekregen en gaan we deze ook maar instuderen. Zodat we de
volgende keer ook heel zuiver mee kunnen bleren! Eh… zingen.

En laten we hopen dat we volgende week gewoon weer bier onder de douche verdienen!

Want wat was dat fijn na deze slopende wedstrijd.

RUS 2 – All Blues

Wedstrijdverslag RUS 2 – All Blues

Zondag 8 februari jl. was het alweer de vierde keer dit seizoen dat we mochten aantreden tegen de All Blues. De vorige drie keren hebben we helaas het onderspit moeten delven en het werd hoog tijd om daar eens verandering te brengen op het mooie veld van ons tweede huis, Nieuwegein.

Een aantal dames uit ons team vertoefden liever een weekendje tussen de schapen op Texel, waardoor het in eerste instantie leek alsof we het met een klein groepje zouden moeten opnemen tegen de All Blues. Gelukkig was daar echter onze nieuwste aanwas, die met maar liefst zes meiden goed vertegenwoordigd waren in het team wat ten strijde mocht trekken tegen de blauwtjes.

Na een mooie speech van Anouk met bijbehorend getrappel in de kleedkamer was de focus vol aan toen we het veld opgingen. We waren klaar om te slopen!

De start was echter niet geheel waar we op gehoopt hadden, na een paar minuten hadden we al de eerste try om de oren. Vol goede moed streden we echter verder en ondanks dat er nog wat tries in ons nadeel gedrukt werden hielden we toch goed stand tijdens de eerste helft.

De tweede helft was onze helft, waarbij we zelf meer in balbezit waren en dus ook meer in de aanval konden gaan. Deze aanvallende instelling betaalde zich uiteindelijk uit; na een mooie break van Anneloes scoorde Iris een try! En om het nog mooier te maken kickte ze de conversie ook nog maar even tussen de palen. De ontlading binnen het team was groot en de eer was gered. Vervolgens hebben we, met de enthousiaste steun aan de rand van het veld van de dames van RUS-1, nog gevochten als leeuwen en goed stand gehouden tegen een team wat een stuk meer ervaring had, maar zeker niet meer wilskracht!

We hebben als team gespeeld, waarbij ook de nieuwe dames goed hun mannetje stonden. De uitslag was helaas niet wat we graag hadden willen zien, maar de teamspirit was top en de derde helft werd uiteraard beslist in ons voordeel!

Hedwich

Hekkensluiters sluiten kroeg!

Eindelijk mochten we weer lekker rugbyen! Het was nog even spannend zou het veld goedgekeurd worden of niet… Check, velden goed gekeurd we konden er voor gaan. Met 17 vrouwen sterk gingen we op weg naar Sassenheim. De buienradar app. werd gecheckt, aangezien het onderweg al goed aan t regenen was. Eenmaal aangekomen in Sassenheim was het droog. De Bassets stonden al klaar op het veld en waren druk bezig met hun warming-up. Wij moesten nog even opstarten. Letterlijk… Onze warming-up ging een beetje matig, op een slakkengang, we stonden nog niet helemaal aan. Hoe konden we zorgen dat we 100% aan stonden voor de wedstrijd. Strenge toespraak van DJ, even sparren, dicht bij elkaar op en neer op het veld lopen? Welke van de 3 nu uiteindelijk heeft gewerkt is mij onduidelijk. Maar vanaf minuut 1 stonden we aan!

Er zijn vele tries gedrukt in de wedstrijd. Welke volgorde ze waren dat weet ik niet meer en wie er allemaal gescoord heeft ook niet. Een paar hoogtepunten: Bar en Laurijn hun eerste try gedrukt voor RUS 1, Majella wist van geen ophouden en scoorde 3 tries! Ook Francien had een mooi kickje, waarmee ze zelf een try wist te drukken. En Francien ving een kick van de Bassets en rende zo even om iedereen heen en scoorde weer een try. Uiteindelijk heb ik de tas gekregen voor mijn actie door de kick-off te accepteren terwijl die nog niet over de ‘10’ heen was. De Bassets die stonden er bij en keken er naar en zo konden we weer een aantal meters maken.

We zijn echt aan het groeien als team. We hebben sterke voorwaartsen maar ook onze lijn is super sterk! Mooie handjes, snelle balletjes en mega veel snelheid. Wat gaan we vooruit al team. Echt gaaf om te zien.  Ik heb echt genoten deze wedstrijd. Af en toe bleef ik (iets te lang) staan en was ik aan het genieten van de leuke wedstrijd en mooie handjes in de lijn, totdat er weer naar mij geschreeuwd werd dat ik wel even aan moest sluiten… Oja!! We zijn aan het rugbyen!!!

 Als hekkensluiters gingen we de wedstrijd in en uiteindelijk sloten we de kroeg, waar we met heel veel RUSjes de beide overwinningen hebben gevierd totdat we er uit zijn geveegd.