Introductiecursus van start vanaf 10 september

Vanaf 10 september tot en met 22 oktober kan jij kennismaken met RUS ! Je kan dan 12 trainingen meedoen voor maar slechts €10. De eerste twee trainingen zijn gratis!

De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen en het niveau wordt aangepast aan de groep.

De trainingen zijn op woensdag en vrijdag van 19:45 tot 21:30 op het sportcentrum Olympos.

Neem kleren mee die tegen een stootje kunnen en nopschoenen, mocht je die hebben en je kan zo meedoen ;)

Super leuk om mee te doen dus!

Wil je meer informatie of wil je je opgeven : mail naar nieuweleden@dames-rugby.nl

 

 

Maak kennis met RUS tijdens de UIT

Zin in een uitdagende stoere en gezellige sport? Maak kennis met RUS! Wij zijn enige dames rugby vereniging van Nederland en combineren sport op hoog niveau met een goede derde helft.

Tijdens de UIT week kun je op verschillende manieren kennis maken met RUS. Zo zijn we op maandag te zien bij de straten parade en kun je je aanmelden voor een rugby clinic op dinsdag. Daarnaast hebben we een stand op de sport markt waar we al je vragen kunnen beatwoorden.

Ben je enthousiast? Kom danin september een keer vrijblijvend meetrainen.

RUS kampioen in de beercup Flanders Open 2014

Tijdens het Flanders Open 2014 is RUS kampioen geworden in de beercup! RUS was zowel op het veld als buiten het veld sterk vertegenwoordigd en slaagde er in om op zondag alle wedstrijden ye winnen. Wij zijn trots op de meiden! De overwinning werd uiteraard gevierd met Kriek en het feest van het week-end werd vrolijk voortgezet! Flanders Open was ook dit jaar een groot succes!

Dorien genomineerd tot speelster van het jaar!

Dorien in actie!

Dorien in actie!

Dorien Eppink is door de NRB genomineerd voor speelster van het jaar! Op 1 juni zal tijdens het NK 7′s bekend gemaakt worden wie zich speelster van het jaar 2014 mag noemen.

Op 16 en 17 mei a.s. is ze in actie te zien op de Amsterdam 7′s. Dorien: We zijn trots!

Oefenwedstrijd tegen de All Blues

Zondag 27 april hebben we een oefenwedstrijd tegen de All Blues gespeeld. Deze oefenwedstrijd was een onderdeel van het @Klaas Veldhuisen Memorial Games. Kort geleden is één van de eerste coaches van de dames overleden aan kanker. Om hem te herdenken is een Memorial Match georganiseerd, waar wij als RUS de eer kregen om mee te doen.

De wedstrijd was voor ons voornamelijk een test om te kijken waar we als team staan. De opdracht was makkelijk, gewoon rugby spelen. Na de wedstrijd kregen we complimenten voor ons spel. Ingaan en ingaan, ruimte creëren aan de zijkanten en dan de bal uitpassen. BAM de verdediging voorbij en een mooie try drukken. Vooral de flying try van Julia mag niet onbesproken gelaten worden: “Daar is de bal en die moet daar.” Ook de balletactie langs de zijlijn van Rianne werkten bij beide teams op de lachspieren. Het was een zeer ontspannen wedstrijd, waar fair play hoog in het vaandel stond.

Het was ook goed om te zien dat we niet rommelig speelden, maar juist heel gestructureerd. Dit resulteerde dat we bijna de gehele wedstrijd aan de kant van de tegenstander speelden.

Door onze druk kwamen zij niet in hun spel. Hadden wij nog wel de neiging om soms met z’n vieren in de ruck te vliegen, de ruimtes werden gecreëerd en zo konden we na zestig minuten rugby tekenen voor een mooie overwinning: 0 – 17.

We hebben het als RUS een eer gevonden om samen met de All Blues op deze wijze Klaas Veldhuisen te mogen herdenken. Hopelijk wordt dit voor de komende jaren een terugkomend event, waar wij als RUS aan mee mogen doen.