Introductiecursus begint weer bij RUS

Ben jij op zoek naar een gezellige sportvereniging? Heb jij nog nooit rugby gespeeld maar wel nieuwsgierig naar de sport of speel jij al rugby en wil je graag bij een studentenvereniging gaan spelen?
Je bent welkom bij RUS!

Rugby is een sport die toegankelijk is voor iedereen: groot, klein, sterk en/of snel. RUS heeft twee dames teams die in de ereklasse en de tweede klasse spelen. Voor iedereen is er dus een plekje beschikbaar.

Vanaf 9 september begint de introductiecursus van 6 weken. Hier leer je de basis van rugby kennen en natuurlijk de gezelligheid van de vereniging buiten het veld om.

Benieuwd naar verhalen van RUSjes:
Lees hier het verhaal van Maartje en Chloë die afgelopen jaar lid werden en hier het verhaal van Joni die al twee jaar actief lid is bij RUS.

Praktische informatie:

Wanneer: woensdag en vrijdag van 19.45 tot 21.30
Waar: Sportcentrum Olympos (kleedkamer 12 of 13)
Waar: Sportcentrum Olympos (kleedkamer 12 of 13)
Wat neem je mee: kleding die tegen een stootje kan, gympen (of als je ze al hebt: noppen)/td>
Waar geef je je op: nieuweleden@dames-rugby.nl
Kosten: Eerste twee trainingen: gratis, daarna 10 trainingen voor €10

Joni: RUSje én geneeskunde studente

Nog een paar daagjes en dan begin ik alweer aan mijn derde jaar geneeskunde. Als kersverse studente liep ik twee jaar geleden de UIT. Ik was op zoek naar een leuke vereniging omdat ik graag wat meer wilde dan alleen studeren niet alleen maar ‘artsen to be’ in mijn sociale leven wilde.
Ik heb sporten altijd leuk gevonden, maar ben niet iemand die in haar eentje naar de sportschool gaat. Toen ik ontdekte dat de meeste studentensportverenigingen ook super gezellige verenigingen zijn was mijn keuze snel gemaakt: sport combineren met een hele leuke vereniging.
RUS is tot nu toe een bijzonder goede keuze gebleken!

Zoals de nieuwe studenten van dit jaar ook weer snel zullen gaan ontdekken, kost studeren gelukkig meestal niet de 40 uur per week die er officieel voor staat en houd ik tussen het studeren door meer dan genoeg tijd over voor leuke dingen en voor mij in het bijzonder RUS! RUS is voor mij de ideale combinatie tussen lekker sporten, gezellig een biertje drinken en leuke dingen doen, zonder veel verplichtingen. Natuurlijk ben ik zo veel mogelijk bij de trainingen, het blijft een teamsport, maar als ik er eens in de zoveel weken een training niet ben omdat ik een belangrijke deadline heb vind niemand dat erg.
Na de trainingen en wedstrijden blijven we vaak hangen om nog even gezellig iets te drinken en op vrijdag red ik het nog precies om af en toe na de training met de trein van half 11 naar mijn ouders te gaan. Zien zij mij ook nog een keer, tussen de rest van mijn drukke leventje door.

RUS is net als de meeste studentenverenigingen georganiseerd met een bestuur en commissies die samen zorgen dat alles goed geregeld is. In mijn eerste jaar werd ik gevraagd om lid te worden van de TRIPcommissie die ieder voorjaar een weekendje weg organiseert naar een andere stad in Europa (Dit jaar is ons Lustrumjaar dus gaan we een week wat verder weg?). Naast dat ik lekker aan het sporten was, werd ik dus direct opgenomen in de meer studentikoze kanten die de vereniging te bieden heeft. Behalve dat we op TRIP gaan, organiseren we onder andere een introweekend, borrels, een gala en gaan we naar toernooien.

Nog even en dan is de vakantie voorbij en begint het ‘gewone’ leven weer, met studeren, RUS en hopelijk binnenkort ook met jou!

Wil jij lid worden van RUS? Lees hier meer over de introductiecursus van RUS

Jong Ordina en Young Eiffel op bezoek bij RUS

Afgelopen zaterdag organiseerde RUS voor Jong Ordina en Young Eiffel een rugby clinic. Na de basis skills van het passen, het tackelen en de ruck te hebben geoefend, ontdekten de jonge werknemers ook het verschil tussen de voorwaartsen en de lijners. Ze hebben voor de eerste keer gescrumd en geleerd om een drie tegen twee situatie uit te spelen.

De clinic werd afgesloten met een heuze rugbywedstrijd die uiteindelijk door Young Eiffel werd gewonnen!
De dag werd zoals rugby getrouw afgesloten met een BBQ in de zon!

Het was een leuke dag waar iedereen echt van genoten heeft. Hopelijk hebben we weer nieuwe mensen rugbyfan gemaakt!

Jong Ordina en Young Eiffel, bedankt voor jullie inzet, enthousiasme en leergierigheid. RUS heeft er van genoten!

Het eerste jaar bij RUS van Cloë en Maartje

Elke week als RUSje is weer een beetje anders. Natuurlijk is het zo dat we lekker woensdag en vrijdag trainen en zondag een wedstrijd spelen. Met vooraf vaak samen eten en achteraf een drankje wat zorgt voor steeds weer een ander memorabele avond (of juist niet te herinneren). En de wedstrijden zijn echt door heel Nederland. Zitten we gezellig met z’n alle in de trein naar Groningen of gaan we met auto’s naar Purmerend. Elke week weer een andere tegenstander en na elke wedstrijd een nieuwe “woman of the match”.

Voor ons begon RUS met de introductie cursus. Met de nieuwe dames werden we rustig geïntroduceerd tot het rugbyen en RUS. Van het drinken uit de gezamenlijke bidons, het tackelen, vallen en zo snel mogelijk opstaan, de spelregels, het spelletje en elkaar. We moesten alles nog leren. Ook kregen we onze eigen RUSmoeder, waar aan we alles konden vragen.

Na een tijdje gingen we ook de wedstrijden mee doen, want we waren natuurlijk intussen rete goed hahaha. Nee van wedstrijden leer je echt het meeste. We trainden deze periode standaard vrijdag op met RUS 2 mee, we speelde de zondagen immers ook met hen. Zo werden we eindelijk ook onderdeel van het team.

De competitie liep af en de leukste periode van het jaar brak aan: het toernooiseizoen. We trapte het dit af in Dendermonde (België), 3 dagen massaal genieten met rugby en feest met
mensen van over de hele wereld. Een week later waren we al weer op TRIP in Liverpool en een maand later zaten we op Ameland, beachrugby met lekker weer en een goede sfeer! Het toernooiseizoen werd afgesloten met het BriganZetoernooi, een klein en mega gezellig toernooi. Tussendoor werd er vaak vrijblijvend een potje gerugbyd in het Willeminapark.

Nu beginnen we al weer bijna aan pre-season, we zijn benieuwd wat dit ons gaat brengen. Drie dagen in de week werken aan conditie en kracht, als je niet op vakantie bent tenminste 😉
Op naar het tweede jaar bij RUS, wie weet tot op het veld!

Maartje en Cloë

Wil jij lid worden van RUS? Lees hier meer over de introductiecursus van RUS

Seizoen 2014/2015: Spelers van het jaar bekend gemaakt bij RUS

Afgelopen vrijdag heeft RUS haar seizoen afgesloten met het traditionele afsluitend diner.
Traditioneel getrouw werden de trainers bedankt voor hun bijdrage aan het seizoen:
DJ, Gerrit, Marcus, Blake, Lyndon, Eric, Sylke en Roosje: BEDANKT!

Ook werd Riëtte bedankt voor haar rol als referee! Dit jaar heeft Riëtte de overstap gemaakt van speelster naar referee en heeft een succesvolle start gemaakt!

Ook werden door de trainers speelster van het jaar en talent van het jaar benoemd, Imara (speelster van het jaar) en Cloë (talent van het jaar) mochten hun prijs mee naar huis nemen. Gefeliciteerd dames!

Daarnaast werd het nieuwe bestuur bekend gemaakt en zijn de “50” en “100” sokken uitgedeeld voor de meiden die afgelopen resp. hun 50e en 100e wedstrijd gespeeld hebben.

Allemaal bedankt voor dit fantastische jaar! Op naar het volgende (LUSTRUM!!) jaar!

Open trainingen

Op 20 en 27 mei zijn er weer open trainingen bij RUS!
De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen en het niveau wordt aangepast aan de groep.
Dus trek kleren aan die tegen een stootje kunnen en noppenschoenen, mocht je die toevallig hebben liggen, en kom meedoen!

De trainingen zijn op woensdagen van 19:45 tot 21:30 op het sportcentrum Olympos.

Voor meer informatie of om je meteen op te geven: mail naar nieuweleden@dames-rugby.nl

Zie jullie dan!

RUS 1 zaterdag 11 april in de finale

Zaterdag 11 april staat RUS 1 in de finale van de Lotto ereklasse!

We zijn trots op onze dames! Wil je RUS komen supporten tijdens de finale dan kan je meerijden in de RUS bus naar Amsterdam. (kosten €10)

Er vertrekt een bus om 12.15 vanaf het jaarbeursplein in Utrecht, de kick-off is om 15.00. De bus zal om 20.00 terug zijn in Utrecht.

Ga je mee? Geef je dan op per mail (amberandmarooncommissie@dames-rugby.nl).