14 september 2014: Thor – RUS 1

Voor onze wedstrijd tegen Thor hebben we het hele weekend al met elkaar doorgebracht tijdens het trainingsweekend. Gedurende dit weekend hebben we de puntjes op de i gezet met betrekking tot ons spel. Maar ook nieuwe dingen geleerd. Het was een leuk en vermoeiend weekend. Myrthe heeft helaas een scheurtje in haar voet opgelopen. Ze loopt nu op krukken maar minder snel is ze er niet op geworden. Zelfs met krukken behaalt ze nog hoge snelheden. Daarnaast is ook helaas de RUS-Thor-bokaal gesneuveld. De spreuk op de bokaal gaf iets aan in de trant van ‘als het getaped kan worden is het niet stuk’. Zo gezegd zo gedaan.

Ondertussen was het zondagochtend en we traden aan voor onze wedstrijd. Met een beetje gezonde spanning deden we de warming up en we waren klaar voor de wedstrijd.

We ontvingen de kick-off en we gingen van start. We gingen ons spelletje spelen. Na 10 minuten kwam  onze 1e try (door volgens mij Francien?)! De spanning was er een beetje van af.  Het was een harde maar faire wedstrijd. Leuk om te spelen en we waren zeker aan elkaar gewaagd. En de 2e try viel nog in de eerste helft.

De 2e helft gingen we in met 0-10. Een goed gevoel, maar nog niet voldoende! Daar kon meer uit gehaald worden. Ik weet niet meer in welke volgorde de volgende try’s gescoord zijn. Maar ze zijn het wel waard even genoemd te worden. Op een gegeven moment kwam Rianne ‘de gouden wissel’ Klerx in het veld. Nog geen paar minuten later scoort ze een mooie try op de wing. Yes! Zo volgde er nog een wat tries door mooie spelcombinaties en individuele acties!

Natuurlijk hebben we de wedstrijd met z’n allen gewonnen. We hebben keihard gevochten en hebben als een team gespeeld. Er kunnen hier en daar nog wat puntjes op de i gezet worden, maar we zijn hard op weg!! Een goede start van een nieuw seizoen!

Op naar volgende week!

Het nieuwe bestuur van RUS!

Tijdens de ALV van 9 september 2014 is het nieuwe bestuur van RUS geinstalleerd, van links naar rechts, Vera van der Zwan (wedstrijdsecretaris), Trudy de Jong (secretaris), Anneloes Eleveld (voorzitter), Riëtte Meijer (penningmeester) en Myrthe van Rooij (commissaris materiaal).

14 september 2014: RUS2 – RC Delft

Eindelijk! De eerste competitiewedstrijd was een feit. Stad en land waren afgebeld om een referee te vinden en met succes. Na een teambrunch verzamelde alle RUS 2-ers zich in het zonnetje bij Olympos. Een paar meiden kwamen nog uit Den Haag en zo was het team compleet. De warming up ging van start en met een mooi aantal trouwe fans langs de lijn, kon de wedstrijd beginnen.

RC Delft vond na ongeveer een minuut al een gat in onze verdediging en de eerste try tegen was een feit. De eerste helft herhaalde dit zich een paar keer en zo stond RUS 2 al snel achter. Zoals Nicole na de wedstrijd goed verwoordde: de stand was niet echt representatief voor hoe de wedstrijd verliep. Ja, ze scoorden een mooi aantal tries, maar het was zeker niet zo dat we niet aan elkaar gewaagd waren! Met dank aan alle motiverende woorden hielden we onze koppies omhoog en groeiden we in de wedstrijd.

De passes werden strakker, de runs harder, het samenspel beter en zo werden steeds meer meters gemaakt. De scrums stonden als een huis en we hebben mooi wat ballen van Delft aan onze kant eruit kunnen krijgen. Vera scoorde vlak voor rust een mooie try uit een pick&go en zo waren de eerste punten voor RUS 2 een feit. Gerrits woorden ‘touchen doen we vóór training of vóór de wedstrijd, maar nu moet er gewoon getackeld worden’ hadden effect, want in de tweede helft is maar 1 try tegen gevallen.

Al met al een heel leuke wedstrijd! RC Delft was een goede tegenstander en we hebben een lekker potje kunnen rugbyen. Helaas zijn er wel wat gewonden te betreuren, want 3 minuten voor tijd besloot Iris’ schouder zijn kom te verlaten en een val op Eline’s enkel zorgt ervoor dat ze de komende 2 weken even op krukken loopt. Hopelijk hebben we met Myrthe’s voet erbij al het leed voor de komende maanden wel weer gehad en kunnen we het seizoen verder met alleen blauwe plekken door!

Aanstaande zondag staat Groningen op het programma en zullen we afreizen naar het hoge noorden. Laten we er weer zo’n lekkere wedstrijd van maken! We hebben er zin in!

 

Introductiecursus van start vanaf 10 september

Vanaf 10 september tot en met 22 oktober kan jij kennismaken met RUS ! Je kan dan 12 trainingen meedoen voor maar slechts €10. De eerste twee trainingen zijn gratis!

De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen en het niveau wordt aangepast aan de groep.

De trainingen zijn op woensdag en vrijdag van 19:45 tot 21:30 op het sportcentrum Olympos.

Neem kleren mee die tegen een stootje kunnen en nopschoenen, mocht je die hebben en je kan zo meedoen ;)

Super leuk om mee te doen dus!

Wil je meer informatie of wil je je opgeven : mail naar nieuweleden@dames-rugby.nl

 

 

Maak kennis met RUS tijdens de UIT

Zin in een uitdagende stoere en gezellige sport? Maak kennis met RUS! Wij zijn enige dames rugby vereniging van Nederland en combineren sport op hoog niveau met een goede derde helft.

Tijdens de UIT week kun je op verschillende manieren kennis maken met RUS. Zo zijn we op maandag te zien bij de straten parade en kun je je aanmelden voor een rugby clinic op dinsdag. Daarnaast hebben we een stand op de sport markt waar we al je vragen kunnen beatwoorden.

Ben je enthousiast? Kom danin september een keer vrijblijvend meetrainen.

RUS kampioen in de beercup Flanders Open 2014

Tijdens het Flanders Open 2014 is RUS kampioen geworden in de beercup! RUS was zowel op het veld als buiten het veld sterk vertegenwoordigd en slaagde er in om op zondag alle wedstrijden ye winnen. Wij zijn trots op de meiden! De overwinning werd uiteraard gevierd met Kriek en het feest van het week-end werd vrolijk voortgezet! Flanders Open was ook dit jaar een groot succes!